Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
3

100.000 KM ZA INDUSTRIJSKU ZONU VELAGIĆI

U općini  Ključ je potpisan ugovor o implementaciji poticajnih sredstava „Subvencije za izgradnju poduzetničke infrastrukture“, a u skladu sa odredbama Programa potpore izgradnji poduzetničke zone u općinama Unsko-sanskog kantona.

Potpisivanju Ugovora  prisustvovali su  Općinski načelnik Nedžad Zukanović i Ministar privrede Unsko – sanskog kantona  Nijaz Kadirić.

Ukupna vrijednost  sredstava koje se Ministarstvo obavezuje da će doznačiti za implementaciju  dijela projekta – rekonstrukcija saobraćajnice i oborinske odvodnje u industrijskoj zoni Velagići je 98.108,01 KM.

Cilj ovog Ugovora je davanje potpore u oblasti poduzetništva i obrta – isključivo prema kriterijima i svrsi Programa  potpore izgradnji poduzetničke zone Velagići od strane Vlade Unsko-sanskog kantona.Implementacija projekta će trajati 9 mjeseci.

Razvoj poduzetničkih zona jako je važan jer je poduzetnička infrastruktura jedna od garancija razvoja i mogućnosti otvaranja novih radnih mjesta, ali i način stvaranja novih vrijednosti koja će u budućnosti doprinijeti boljem i uspješnijem razvoju općine Ključ.

2

1