Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
inn

Austrijska HETA prodaje hotel Holiday, ponude se mogu slati do 1. marta

Austrijska HETA asset resolution (HETA) objavila je javni poziv za prodaju hotela Holiday u Sarajevu. Na početku je to poziv za dostavljanje namjere učešća.

Hotel se prodaje s pripadajućim zemljištem (zemljište i objekat zajedno navedeni kao “predmet prodaje”) označenim: katastarska čestica broj 159, 158, 330, 360, 542, 543, 577, 544.

U pozivu je naglašeno kako su predmet prodaje samo navedene parcele nekretnina i zgrada, na kojima je osnovana hipoteka kao osiguranje za potraživanja HETA-e.

Predmet prodaje ne uključuje operativno (hotelsko) poslovanje. Dodatno, kako bi se izbjegle nejasnoće, HETA izričito naglašava da imovina u vlasništvu dužnika izvan Predmeta prodaje neće biti obuhvaćena predloženom transakcijom, posebno da pokretne stvari koje se nalaze u Hotelu ili na zemljištu ili bilo koji ugovorni odnosi nisu obuhvaćeni predloženom transakcijom.

Poziv za prikupljanje ponuda otvoren je do 1. marta 2016. godine.

Podsjećamo, hotel Holiday je zatvoren u junu prošle godine, a svi uposlenici su dobili otkaze. Općinski sud u Sarajevu je zatvorio hotel zbog sumnje da je uprava Holiday Resorta utajila porez u višemilionskim iznosima.

Hotel je sagrađen 1983. godine pred Olimpijske igre u Sarajevu kada je ugostio brojne sportiste i ugledne goste. Tokom rata je bio oštećen, ali je ponovo počeo raditi nakon rata. Tada su počeli problemi s privatizacijom. Po naredbama Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), a po naredbama Tužilaštva Kantona Sarajevo, su dva puta prošle godine vršili pretrese u objektu.

klix.ba