Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
b_160510002

Bh. ekipa uoči večerašnjeg nastupa na Eurosongu: Nadamo se ulasku u finale, treba nam podrška dijaspore

Bh. ekipa večeras nastupa u Štokholmu na takmičenju za pjesmu Eurovizije. Dalal Midhat Talakić, Fuad Backović Deen, Jasmin Fazlić Jala i Ana Rucner jučer su završili generalnu probu, a danas će imati još jednu, plus nastup.

U razgovoru za Klix.ba Dalal Midhat Talakić kaže kako su izuzetno zadovoljni pripremama i probama, sve je jako profesionalno i prilagođeno formatu TV showa. Atmosfera u timu je sjajna, komentari izuzetno pozitivni, a na nastupu im je čestitao i Mans, prošlogodišnji pobjednik Eurosonga.

Wiwiblogs, najpoznatiji britanski blog o Eurosongu, opisao je njihov nastup snažnim i impresivnim, navodeći kako bi trebali proći u finale bez ikakvih problema.

“Nadamo se ulasku u finale, ali ovdje je sve moguće, tako da nam treba maksimalna podrška naše dijaspore da nastupimo i 14. maja kada će kao specijalni gost nastupiti Justin Timberlake”, kazala je za Klix.ba Dalal.

Jasmin Fazlić Jala je dodao kako će dati svoj maksimum i ostaviti srce na terenu, u ovom slučaju ekstravagantnoj pozornici.

Istaknuo je kako je zaista teško prognozirati rezultat budući da je u polufinalu u kojem će BiH nastupiti izuzetno teška konkurencija i glasaju samo zemlje koje se takmiče sa nama, dok će u finalu moći glasati svi.

“Ja se iskreno nadam prolasku, a onda neka bude šta bude, tu smo da predstavimo našu domovinu, naš narod, naš jezik i kulturu, a to ćemo upravo i uraditi i to radimo od kada smo stigli”, kazao je Jala za Klix.ba i dodao kako želi da se zahvali svim divnim ljudima koji su bili uz ekipu sve vrijeme jer zaista bez njih ovo ne bi bilo moguće.

Ostatak bh. delegacije koja je otputovala u Štokholm čine: Haris Pašović (reditelj scenskog nastupa), Zorana Guja i Negra Čičić (back vokali), Marko Dragić (producent), Sanjin Egon (make up artist), Lejla A. Babović (šefica delegacije), te Srđan Petković (asistent).

Priprema za Eurosong je trajala prethodnih osam mjeseci. Naši će predstavnici izvesti pjesmu “Ljubav je”, koju je napisao Almir Ajanović, a njihov je nastup na velikoj pozornici Eurosonga režirao Haris Pašović.

Na sceni u Štokholmu naše će muzičare razdvajati bodljikava žica inspirisana logorom i izbjeglicama Tema bh. nastupa na Globe Arena sceni bit će sirijske i druge izbjeglice i razdovojenost bodljikavim žicama u Evropi, te potreba, ne za tolerancijom, nego za ljubavlju koja treba da pobijedi strahove.

Pjesma “Ljubav je” snimljena je i u engleskoj verziji, no ono što je čini specifičnom jeste da će biti izvedena na narodu jezika BiH, budući da su autori smatrali kako će na taj način najbolje prenijeti emociju pjesme u svoj njenoj autentičnosti.

klix.ba