Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
NN

CRVENI KRIŽ OPĆINE KLJUČ NAJAVLJUJE

KRV JE POTREBNA U SVIM, PA I U EPIDEMIOLOŠKO KRIZNIM SITUACIJAMA, TAKO DA NE MOŽEMO STAVITI ZABRANU NA AKCIJE DARIVANJA KRVI, NITI SE MOGU OBUSTAVITI AKCIJE!
NAŠI KRITIČNO BOLESNI PACJENTI , KOJI SU PRED OPERATIVNIM ZAHVATIMA, KOJI SU DOŽIVJELI POVREDE U NEKIM OD NESREĆA, NAŠIM PORODILJAMA I DRUGIM KRITIČNIM KATEGORIJAMA BOLESNIKA KOJIMA JE KRV NEOPHODNA, MORA SE OBEZBJEDITI KRV KAO LIJEK, A TAJ LIJEK MOŽE OBEZBJEDITI SAMO ČOVJEK, NAŠI HUMANISTI, HEROJI DOBROVOLJNI DAVAOCI KRVI!

CRVENI KRIŽ OPĆINE KLJUČ ORGANIZUJE PRVU OVOGODIŠNJU AKCIJU DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI 21.03.2020. GODINE SA POČETKOM U 10 SATI , NA GRADSKOJ PLAŽI – ALINA LUKA (PROSTORIJAMA KLUBA).

O B A V J E Š T A V A M O NAŠE DAVAOCE KRVI KOJI SE ODAZOVU NA OVU AKCIJU:
– DA ĆE CRVENI KRIŽ OPĆINE KLJUČ ZA SVE DAVAOCE OBEZBJEDITI ZAŠTITNE MASKE I MEDICINSKE ZAŠTITNE RUKAVICE KOJE SU OBAVEZNI KORISTITI U VRIJEME AKCIJE.
TAKOĐER, MOLIM SVE DAVAOCE DA SE NA AKCIJI PONAŠAJU PREMA SLIJEDEĆIM UPUTSTVIMA:
– DA SE NE STVARAJU GUŽVE I GRUPE VEĆE OD 2-3 DAVAOCA.
– DA SE PRILIKOM KONTAKTA ILI RAZGOVORA NE OSTVARUJE KONTAK BLIŽI OD JEDNOG METRA.
– NA MJESTU GDJE ĆE SE VRŠITI DAVANJE KRVI, DA SE NE ULAZI U VELIKIM GRUPAMA, VEĆIM OD 6 DAVAOCA, GDJE ĆE DOK TRAJE PREGLED ZA TRI OSOBE, OSTALE TRI OSOBE DAVATI KRV.

DA BI ŠTO BEZBJEDNIJE ODRŽALI OVU AKCIJU, MOLIM SVE NAŠE DAVAOCE DA NE DOLAZE NA OVU AKCIJU AKO SU:
– U POSLJEDNJIH 20 DANA IMALI BILO KAKVE SIMPTOME VEĆE PREHLADE ILI GRIPE,
– AKO SU DOŠLI IZ NEKE OD RIZIČNIH ZEMALJA U POSLJEDNJIH 20 DANA,
– AKO IMAJU BILO KAKVE SIMPTOME PREHLADE, KAŠALJ ILI CURENJE IZ NOSA,
– AKO SU BILI U ZADNJIH 15 DANA U KONTAKTU SA POTENCIJALNO RIZIČNOM OSOBOM, ZARAŽENOM KORONA VIRUSOM ILI OSOBOM KOJA JE POD NADZOROM I SUMNJOM DA JE POTENCIJALNI PRENOSILAC KORONA VIRUSA.

NA KRAJU ŽELIMO DA VAS OBAVJESTIMO DA NEĆE BITI ORGANIZOVAN HUMANI RUČAK ZA DAVAOCE KRVI, ALI ĆE CRVENI KRIŽ OPĆINE KLJUČ OBEZBJEDITI DOSTAVU HRANE I OSVJEŽAVAJUĆIH PIĆA ZA SVE DAVAOCE.