Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
86

DANAS U KLJUČU OBILJEŽEN DAN NEZAVISNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE

Danas je u Ključu na prigodan način obilježen Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.Dan nezavisnosti je za svaku državu poseban dan,a imajući u vidu kompleksnu prošlost BiH, tim je ovaj dan još značajniji.

Obilježavanje je počelo Svečanom akademijom u sali Općinskog vijeća, uz  kompoziciju u izvedbi članova hora KUD-a “Stari grad” Ključ.

97

Učenjem Fatihe i minutom šutnje prisjetili smo se  šehida i poginulih boraca BiH.

Prigodno obraćanje i praznične čestitke uputio je i Općinski načelnik gospodin Nedžad Zukanović.

nacelnik

95

98

99

Prisutnima se obratio gospodin Bogić Bogićević,bosanskohervegovački političar,član Predsjedništva SFRJ od 16. maja 1989. do septembra 1991. godine.Za člana Predsjedništva SFRJ izabran je referendumom građana  BiH,25. juna 1989 godine kao prvi, demokratski izabran član Predsjedništva SFRJ iz SR BiH.

96

Obratio se i brigadni general Fikret Ćuskić,prvi komadant 17. Viteške krajiške brdske brigade  i zamjenik komadanta 7. Korpusa  Armije Republike BiH.General Ćuskić iznio je impresije iz vremena borbe za nezavisnost i očuvanja nezavisnosti BiH.

94

Povodom današnje svečanosti obratio se i gospodin Enes Kišević,profesionalni književnik i glumac.

93

U 15:30 sati upriličeno je polaganje cvijeća na Trgu Alije Izetbegović uz prisustvo predstavnika političkog,kulturnog,obrazovnog i vjerskog života.

90

91

92

Današnje obilježavanje završeno je na Starom gradu podizanjem zastave na inicijativu Foruma parlamentaraca 1990-1995 godine- da se na srednjovjekovnim gradovima u isto vrijeme podigne zastava povodom obilježavanja Dana nezavisnosti .

87

88

89