Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
51EHnghJ4CL._SY450_

Emitovana 4.emisija za dijasporu u okviru projekta “Dijaspora za razvoj”

JP “Radio Ključ” doo Ključ je u utorak 09.01.2018.  emitovao IV emisiju za dijasporu u okviru projekta “Dijaspora za razvoj” koji predstavlja partnerstvo Ministarstva za ljudska prava I izbjeglice Bosne I Hercegovine (MLJPI) I Vlade Švicarske, u saradnji sa Razvojnim programom Ujedinjenih Nacija (UNDP)u Bosni I Hercegovini I Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM) u Bosni I Hercegovini. .Emisija je emitovana u 13:00 h a reemitovana isti dan u 19:00,kao I u subotu u 12 sati.

Gosti ove emisije bili su :gđa Ismaila Bešar, predsjednica  Udruženja “Bosansko – kanadsko humanitarno društvo Ključ”-Ključ, I gosp. Meho Dučanović, predsjednik skupštine Udruženja “Prijatelji Ključa” Ključ.

Gospođa Bešar je predstavila Udruženje” Bosansko-kanadsko humanitarno društvo Ključ”- Ključ, njegove osnovne ciljeve I zadatke,  aktivnosti humanitarnog karaktera koje su odrađene u okviru ovog Udruženja kao I plan rada za naredni period.

Gospodin Dučanović je predstavio rad Udruženja “Prijatelji Ključa” Ključ,  osnovne ciljeve I zadatke, humanitarne akcije I planove za naredni period. Iz oba udruženja naglašavaju dobru saradnju sa općinom I zahvaljuju na podršci u njihovom radu, a posebno su zadovoljni novim prostorijama  a koje se nalaze u okviru Ureda za dijasporu.

U drugom dijelu emisije predstavili smo rad KUD-a Naša Mladost Ključ, njihove dosadašnje aktivnosti, gostovanja I rezultate rada ovog društva koje djeluje već 12 godina. Društvo je gostovalo širom BiH, ali I Evrope .