Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Protest u Sarajevu

Građani Sarajeva traže rješavanje slučaja Dženana Memića

Nekoliko stotina ljudi okupilo se na protestu, preko puta Parlamentarne skupštine BIH u Sarajevu i od Tužilaštva Kantona Sarajevo zahtijevaju da ubrza rad na rješavanju slučaja Dženana Memića, koji je preminuo prije dva mjeseca od ozljeda koje je zadobio pod nerazjašnjenim okolnostima.

“Cilj je da se Tužilastvu i javnosti da na znanje, da od pravde i istine odustati nećemo te da ćemo istrajati u borbi da se svi odgovorni za prerani odlazak našeg Dženana sa ovog svijeta kazne” – navedeno je u Facebook grupi Pravda za Dženana Memića.

Okupljeni nose transparente Pravda za Dženana i upravo su krenuli mirnom šetnjom ka zgradi Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, Dženana Memića (22) je preminuo 15. februara 2016. godine nakon teških povreda koje je zadobio 8. februara dok je šetao sa djevojkom. Do danas nisu poznate okolnosti pod kojima je ovaj mladić zadobio povrede opasne po život. Jedini svjedok je njegova djevojka Alisa Mutap koja je također zadobila povrede. Iako je prvobitno bila riječ da se radi o saobraćajnoj nesreći, ubrzo je prostrujala vijest da je mladić pretučen te je zadobio udarac od čijih je posljedica preminuo.