Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
oo

GRANIČNI PRIJELAZ IZAČIĆ: DO 13 SATI GRANICU PREŠLO 40 VOZILA, VRAĆEN DRŽAVLJANIN NJEMAČKE

Jutros u 6 sati stupila je na snagu odluka da se svi državljani Bosne i Hercegovine koji ulaze u našu zemlju upućuju u četrnaestodnevnu samoizolaciju, s ciljem prevencije širenja koronavirusa. Ekipe RTV USK -a na graničnom prijelazu Izačić na kojem se izdate mjere već primjenjuju.

ii

IZAČIĆ, 16. marta – Granični prijelaz Izačič  do 13 sati, prešlo je 40 vozila. Vraćen je samo državljanin Njemačke. Svi građani BiH koji dolaze iz inostranstva idu u četrnaestodnevnu izolaciju.

Krizni štab USK – a izdao je naredbu da se državljanima Slovenije ne sprječava ulazak u našu zemlju, već da se i oni podvrgnu izolaciji.

Odluka je važeća na području cijele F BiH, a za njeno nepoštivanje predviđene su zakonske i kazne zatvora u trajanju od godinu dana.

Državljanima Kine, Južne Koreje, Japana, Italije, Irana, Francuske, Rumunije, Njemačke, Austrije, Španije, Švicarske i Belgije od danas je zabranjen ulazak u Bosnu i Hercegovinu,

Državljani zemalja za koje nisu izdate mjere zabrane, u našu zemlju mogu ući isključivo uz važeći pasoš. Donesene odluke sprovode se na dva aerodroma i šest graničnih prelaza u BiH .

izvor:rtusk