Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
ford

Harison Ford se oporavlja, nije životno ugrožen

Američki glumac Harison Ford, koji je povrijeđen juče u padu manjeg aviona na golf teren u predgrađu Los Anđelesa, oporavlja se i nije životno ugrožen, prenose agencije.

Ford (72) je lično pilotirao avionom za obuku pilota, koji je u upotrebi još od Drugog svjetskog rata

Avion je zakačio drvo dok je pokušao prinudno da sleti. Letjelica se srušila na golf teren u blizini aerodroma u Mar Visti, nedugo nakon polijetanja sa aerodroma u Santa Moniki.

“Harison je letio starim avionom iz Drugog svjetskog rata koji je po polijetanju imao probleme sa motorom. Nije imao drugog izbora nego da hitno sleti što je uradio bezbjedno. Malo je izubijan i u bolnici je dobio medicinsku pomoć. Povrede nisu opasne po život i očekujemo da će se u potpunosti oporaviti”, navodi Ina Treciokas, Fordov publicista.

Fordov sin Ben je na Twitteru rekao: “Tata je ok. Izubijan, ali ok! On je zaista čovjek kakav mislite da jeste. On je nevjerovatno snažan čovjek”.

Portparol Nacionalnog odbora za bezbjednost saobrćaja rekao je da je pilot odmah po polijetanju prijavio probleme sa motorom, ali da će agencija svejedno sprovesti istragu kako bi bio utvrđen uzrok nesreće.

Fordu su, kako prenose mediji, najprije pomogli prolaznici, a potom je stigla i Hitna pomoć i odvezla ga u bolnicu.

Sajt koji prati poznate TMZ prenosi da Ford ima više posjekotina po glavi i da je dosta krvario.

Harison Ford je najpoznatiji po ulozi arheologa avanturiste Indijane Džonsa u istoimenom serijalu filmova i Hana Sola u serijalu “Ratovi zvijezda”.

Ford je inače iskusan pilot, a jučerašnja nesreća nije prva u koju je umiješan. On je 1999. imao nesreću sa helikopterom, a prošle godine je polomio nogu na snimanju sedmog nastavka “Ratova zvijezda”.

avion

24si

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.