Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
ne5

I u Domu zdravlja Ključ održan štrajk upozorenja

Savez strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije Federacije BiH jučer je održao polusatni štrajk upozorenja u svim zdravstvenim ustanovama na području tog bh. entiteta, gdje je sindikat organiziran.Štrajk upozorenja održan je između 10 i 11 sati u trajanju od pola sata i u svim zdravstvenim ustanovama Unsko-sanskog kantona, pa tako i u Domu zdravlja Ključ.

Nedim Kurtagić, predsjednik  strukovnog sindikata ljekara i stomatologa USK-a, kaže da već nekoliko mjeseci, nakon što su 12. jula dobili reprezentativnost iz oblasti djelatnosti doktora medicine i stomatologije, pokušavaju pristupiti pregovorima o novom kolektivnom ugovoru, ali da su im “brojne formalne i neformalne prepreke stajale na putu”. Na ovaj korak odlučili su se, kako  je kazao, zbog nezainteresiranosti za rješavanje statusa ljekara na nivou Federacije Bosne i Hercegovine.

Šta nakon polusatnog štrajka upozorenja, donijet će odluku Upravni odbor Federalnog sindikata, koju su kantonalni u obavezi sprovesti, dodaje Kurtagić, izražavajući nadu da neće doći do generalnog štrajka.