Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
572c2f9a070886.01121632_bscap1273

INFORMACIJA O STANJU SIGURNOSTI NA PODRUČJU OPĆINE KLJUČ ZA PERIOD 01.07-30.09.2017. GODINE

U cilju izvršavanja poslova i zadataka iz nadležnosti Uprave policije MUP-a, a u skladu sa Zakonskim i podzakonskim propisima ,kodeksu profesionalnog ponašanja i dostizanju Međunarodnih standarda i principa,te dobijanju podrške i povjerenja javnosti, rad policijskih službenika Policijske stanice Ključ usmjeren je na metodama profesionalne policijske organizacije i davanja usluga građanima.

Pored općih zadataka Policijska stanica Ključ koja je u sastavu Uprave policije, obavljala je i posebne zadatke koji su bili usmjereni na realizaciji Programa borbe protiv korupcije,sprječavanju i otkrivanju organizovanog kriminala, sprječavanju trgovine ljudima,narkomanije,sprječavanju vršenja krivičnih djela ubistava,razbojništva i razbojničkih pljački,otuđenja vozila na motorni pogon kao i drugih vidova kriminala sa velikim štetama po društvo,privredu i građane naše općine,kantona i države u cjelini.

U oblasti kriminaliteta u izvještajnom periodu 01.07.-30.09.2017. godine evidentirano je ukupno 17 krivičnih djela,što je u odnosu na isti period u 2016.godini evidentiran isti broj krivičnih djela.

6 KD PO NN POČINIOCU

11KD PO POZNATOM IZVRŠIOCU

Ukupan broj slučajeva narušavanja javnog reda i mira u ovom izvještajnom periodu je 29 slučajeva,a  broj slučajeva je manji za 5 u odnosu za isti period u prošlog godini.

Uzroci narušavanja javnog reda i mira su socijalne prilike,nezaposlenost,neriješeni imovinski  odnosi kod građana ,alkoholisanost i sl.

U izvještajnom periodu dogodila se 41 saobraćajna nezgoda u kojima je 1 saobraćajna nezgoda sa jednim smrtno stradalim licem.U odnosu na isti period u 2016.godine broj saobraćajnih nezgoda je isti. Pored navedenog,u toku ovog perioda rad uniformisane i kriminalističke policije bio je usmjeren na mjere prevencije,te otkrivanju krivičnih djela iz tekuće godine i težih krivičnih djela koja su evidentirana po NN počiniocu koja su počinjena u ranijim mjesecima i godinama.

I u ovom periodu pripadnici PS Ključ i Sektora krim.policije –Odjeljenje za ratni zločin MUP-a USK u saradnji sa KT Bihać radili su na dokumentovanju krivičnih djela izvršenih u ratnom periodu.

IZVRŠAVAJUĆI POSLOVE I ZADATKE IZ SVOJE NADLEŽNOSTI U SKLADU SA ZAKONOM I SVIM VAŽEĆIM PROPISIMA I PROCEDURAMA NA SUZBIJANJU I OTKRIVANJU SVIH OBLIKA KRIMINALNIH RADNJI ,SPRIJEČAVANJU UGROŽAVANJA SIGURNOSTI GRAĐANA,ODRŽAVANJU POVOLJNOG STANJA U OBLASTI JAVNOG REDA I MIRA I SIGURNOSTI SAOBRAĆAJA,MOŽEMO KONSTATOVATI DA JE STANJE SIGURNOSTI NA PODRUČJU KOJE POKRIVA POLICIJSKA STANICA KLJUČ U OVOM MJESECU OCJENJENO „DOBRIM“.