Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
sda

ISTINA ZA SVE NAS

ISTINA ZA SVE NAS

Povodom odgovora na saopćenje za javnost SDA od strane Općinskog načelnika Nedžada Zukanovića, čiji je potencijal demokrate vrlo mali i prag osjetljivosti na kritiku još manji, a sujeta izgleda velika javnosti moram reći sljedeće:
-iako načelnik Zukanović koristi i zloupotrebljava instituciju Općine za javnu prepisku sa mnom, ja ovaj put neću iskoristiti ni medijske kapacitete Stranke demokratske akcije kako bih mu odgovorio, a posebno ne zvanične stranice institucija Kantona.
-prije svega, drago mi je da se načelnik napokon obratio javnosti, pa makar njegovo saopćenje bilo uvredljivog, ličnog i ponižavajućeg sadržaja spram mene, njegovog sugrađanina. Činjenica da se na dosadašnja saopćenja Općinske organizacije SDA Ključ nije obazirao, potvrđuju da smo mi govorili istinu. Istinu koja boli. Nije demantovao apsolutno ništa. Nemate rezultata, načelniče.
-Jasmin Musić poziva Nedžada Zukanovića da imenom i prezimenom kaže ko su moji nadređeni (pitanje koje potencira unazad dvije godine), da kaže ko je i kada imenovao menadžment JP „UKUS“ Ključ i menadžente ostalih preduzeća i ko su poslušnici koje je Jasmin Musić negdje zaposlio i postavio? Pričajmo konkretno, jasno i argumentirano. Nedžad Zukanović Jasmina Musića optužuje za zapošljavanja i loše poteze neke prethodne vlasti u vremenu kada je Jasmin Musić bio učenik Gimnazije, a upravo je načelnik bio uzoriti član Stranke demokratske akcije koju danas napada, pa nakon toga i Stranke za BiH koja je vrlo značajno učestvovala u vlasti;
-Jasmin Musić javno poziva Nedžada Zukanovica da kaze koga i kako je on zaposljavao, koje pravilnike je on mijenjao u proteklih 5 godina i zbog cega?
-razumijem frustraciju Nedžada Zukanovića činjenicom da SDA Ključ proteklih mjeseci doživljava najveće ozdravljenje u posljednjih 15 godina i da smo od uvođenja Povjereništva reevidentirali blizu 500 članova. To ipak dokazuje da Jasmin Musić ima povjerenje.
-razumijem i frustraciju i nervozu Nedžada Zukanovića činjenicom da Vlada Kantona finansira trenutno brojne projekte u Ključu, pa mu je to razlog da napada ministra za pitanja boraca i RVI. Naravno, načelniku Zukanoviću je neobična pojava da ovakva podrška Ključu dolazi iz Kantona jer je on uglavnom uspijevao Ključ ostaviti, recimo 2012. godine, smjenom ministra iz Ključa i odlaskom iz Skupštine, na vjetrometini u Kantonu i bez ikakvog uticaja do 2014. godine.
-teško je povjerovati da načelnik Zukanović ima iskrene namjere u rješavanju problema u „UKUS-u“, ako pored blokade preduzeća direktora Ibrahima Zukanovića kandidira i bira za predsjednika Općinske izborne komisije (komisija za izbor i imenovanja odlučila je da je to najbolji kandidat, na narednoj sjednici OV treba biti potvrđeno imenovanje). Ne želim davati vrijednosni sud o nečijim sposobnostima i kvalifikacijama, ali mislim da direktor „UKUS-a“ neće imati vremena za bilo kakav posao usljed brojnih i teških problema u preduzeću, posebno ne za organizaciju i provođenja izbornih procesa u budućnosti.
-Ponavljam po ko zna koji put, SDA prihvata volju građana izraženu na proteklim izborima i u skladu sa svojim mogućnostima će raditi i nuditi rješenja za nagomilane probleme. Ne kopamo po prošlosti, ali neću dozvoliti da oni koji su u ime SDA u prošlosti činili loše poteze budu teret današnjoj SDA koju predvode novi ljudi. Načelniče za sve nas, nadam se skorim odgovorima na postavljena pitanja.

Jasmin Musić