Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
mrlin

Iz Merlinovog tima odgovorili na navodni sukob s Harijem

Srbijanski mediji jutros su se nadugo i naširoko raspisali o navodnom incidentu s Dino Merlinom i Harijem Varešanovićem u glavnim ulogama. Kako je objavio Informer, dva popularna muzičara potukli su se u jednoj sarajevskoj kafani, a neugodnjak je okončan tako što je Merlin navodno pljunuo Varešanovića.

Više puta ponovljena laž postaje istina, ali kad je informacija poput ove današnje senzacije u pitanju, onda su mediji uvijek spremni ”u skoku zgrabiti kost” i nastaviti je plasirati iz nikad do kraja jasnih razloga.

Premda očitu neistinu ne vrijedi ni demantirati, iz menagmenta najpopularnijeg bosanskohercegovačkog muzičara kratko su reagirali kazavši za portal Radiosarajevo.ba ”da je u pitanju notorna laž”. ”Informaciju” je ranije demantirao i Varešanović kazavši ”da se s Dinom nije vidio godinu dana”.

Podsjetimo, Hari Varešanović je prije godinu i pol imao duel sa Dinom Merlinom na sjednici Skupštini strukovnog udruženja muzičkih stvaralaca Amus. Bilo je to u aprilu 2014. No, od tada nije zabilježen drugi konflikt između ove dvojice bh. kantautora.

cafe.ba