Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
MM

JUČER ODRŽANA XXV REDOVNA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KLJUČ

Jučerašnju  sjednicu Općinskog vijeća obilježilo je nekoliko vrlo bitnih tačaka dnevnog reda.
U ime Kluba vijećnika, predsjednik Kluba je Vijeću podnio dvije inicijative koje su dobile podršku većine. Prva inicijativa odnosi se na povrat izgubljene nadležnosti gazdovanja sa šumom na cijeloj teritoriji općine Ključ,a vezana je za rejon Mijačice i Čelić – Kose koje teritorijalno pripadaju općini Ključ, a šumom gazduje Šumarija Sanski Most. Inicijativom traže od Vlade USK i resornog Ministarstva da predmetnim područjem gazduje Šumarija Ključ, što bi značilo mnogo za našu općinu, i po pitanju novih radnih mjesta, i iskorištavanja šumskog bogatstva.
Drugom inicijativom su tražili  da se u Organu uprave Općine Ključ i u svim javnim ustanovama i preduzećima kojima je osnivač Općinsko vijeće provede revizija diploma u skladu sa zakonskim mogućnostima, ali i potrebe zbog sve češće zloupotrebe kada je ovaj segment u pitanju.
Klub vijećnika ASDA nije podržao dugoročno kreditno zaduženje Općine Ključ u iznosu od 500 000 KM. Kredit je bio predviđen za određene infrastrukturne projekte i smatraju da u situaciji, kad sve veći broj ljudi napušta našu općinu, jedino kreditno zaduženje koje bi bilo eventualno prihvatljivo je za potencijalno zapošljavanje i poticaje proizvodnji.
Klub vijećnika ASDA nije podržao ni Budžet za 2019. zbog nekoliko vrlo bitnih razloga koji se tiču planiranih sredstava za poljoprivredu i uvrštenog kredita u Budžet za 2019. godinu.
Vijećnici ASDA nisu podržali ni Odluku o raspodjeli sredstava od koncesija, Odluku o raspodjeli sredstava od šumskih naknada i Odluku o raspodjeli sredstava od indirektnih poreza. Navedene Odluke su vraćene na doradu.