Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
migranti 1

Ključ: Migranti i dalje u nehumanim uslovima, CK održao vanredu sjednicu

Jučer je u Ključu pao prvi snijeg  i prekrio šatore u kojima već neko vrijeme borave migranti. Tokom noći padala je i obilna kiša i sve je to mnogo otežalo ionako težak život za oko 60 migranta koji su utočište pronašli u ovoj općini. Predstavnici Crvenog križa Općine Ključ jučer su  na društevnim mrežama napisali da je situacija prerasla u nehumanu katastrofu i da migranti doslovno spavaju u vodi te pozvali relevantne institucije i organizacije da HITNO poduzmu određene aktivnosti kako bi se ovim ljudima pomoglo jer oni nisu u mogućnosti da to urade sami. Pomoć koju im dostavlja Općinski CK je skromna –nešto hrane koju uglavnom doniraju građani jer resursi sa kojima oni raspolažu su skromni.

S obzirom da se  Crveni Križ zajedno sa građanima ostao sam u rješavanju problema migrantske krize i pomoći ovim ljudima jučer je održana i vanredna sjednica Predsjedništva Crvenog Križa Ključ na kojoj su doneseni sljedeći zaključci:

ck1

Prema riječima v.d. sekretara CK Ključ Mustafe Lepirice za rješavanje problema migranata u našoj općini nije nadležna Općina Ključ, niti Općinski načelnik, niti Crveni Križ  već Vlade USK-a i Ministarstva unutrašnjih poslova USK-a. „Građani Ključa su primjer humanosti i mi iz CK ćemo pomoći koliko god možemo“ istakao je Lepirica.