Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
vv

KLJUČ: Nizom prigodnih aktivnosti obilježen 25. novembar- Dan državnosti BiH

Povodom obilježavanja 25. novembra Dana državnosti BiH u Ključu se organizuje niz aktivnosti.

Danas su  načelnika općine Nedžada Zukanovića posjetili najmlađi stanovnici našeg grada odnosno grupa djece iz dječijeg vrtića “Ljiljan” Ključ. Načelniku Zukanoviću su uručili prigodan poklon te na Trgu Mehmeda Alagića uputili zajedničku čestitku  za Dan državnosti Bosne i Hercegovine kao i za godišnjicu formiranja 17. VKBBR.

aa

ss

vv

U 11,00 sati  na šehidskom mezarju u Ključu, općinska delegacija,predstavnici udruženja i porodice šehida , položili su cvijeće u znak sjećanja na poginule pripadnike Armije RBiH.

Današnjem obilježavanju prisustvovali su učenici OŠ “Ključ” i učenici MSŠ prof. Omer Filipović.

uu

jj

kk

tt

hh

yy

U 11,30 sati položeno je cvijeće na Trgu Alije Izetbegovića .

oo

Kako se širom Federacije BiH prigodnim aktivnostima obilježava Dan državnosti BiH, delegacija općine Ključ danas je položila cvijeće u Fajtovcima na spomen obilježju generala Mehmeda Alagića.

qq

U ponedjeljak će u Ključu povodom Dana državnosti BiH biti održana svečana akademija u sali općinskog vijeća sa početkom u 18,30 h.

Povodom nastupajućeg praznika čestitku je uputio općinski načelnik prof. Nedžad Zukanović:

“Povodom predstojećeg Dana državnosti Bosne i Hercegovine, u ime Jedinstvenog općinskog organa uprave Općine Ključ, upućujemo iskrene čestitke svim građanima Bosne i Hercegovine u zemlji i inostranstvu, sa željom i nadom da ćemo zajedničkim zalaganjem, radom, međusobnim razumijevanjem i tolerancijom doprinijeti izgradnji ljepše i svjetlije budućnosti.

Principi ZAVNOBIH-a kojima je naglašeno da Bosna i Hercegovina pripada svakom njenom građaninu i da su tolerancija i zajednički život jedini ispravan put za sve, danas su nam potrebniji nego ikada do sada. U duhu tih misli, svojim sugrađanima i sugrađankama i svim Bosancima i Hercegovcima, upućujem srdačnu čestitku povodom 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine.”