Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
1

Ključani Muhamed Hadžić i Indira Fazlić postali državni prvaci u taekwondo-u

U subotu 17.03.2018. godine u Brčkom u organizaciji Taekwon do  Saveza Bosne i Hercegovine  održano je  Taekwon do-u prvenstvo Bosne i Hercegovine  2018. za  uzraste (mlađi kadeti, kadeti, juniori, seniori). Domaćin prvenstva bio je Taekwon -do kluba ”GOKU” Brčko Distrikt. Na takmičenju su učestvovala 42 kluba iz Bosne i Hercegovine sa ukupno 450 takmičara.

Prema riječima Sanela Hadžića, trenera Taekwon – do kluba ”Ljutić Dursum FRENKI” iz Ključa  klub je učestvovao sa 9 takmičara svih uzrasta.Na prvenstvu su osvojili ukupno 7 medalja od čega:2 zlatne medalje,1 srebranu medalju i 4 bronzane medalje.U ukupnom poretku ključki klub osvojio je 14 mjesto od ukupno 42 kluba koliko ih je učestvovolo na takmičenju-kazao je  za  Radio Ključ trener Hadžić.

Zlatne medalje,  odnosno državni prvaci BiH postali su Ključani Muhamed Hadžić u kategoriji mlađi kadeti i Indira Fazlić u kategoriji seniorki.

3

Srebranu medalju osvojili su:

Edvin Fazlić

Amila Karaga

Bronzane medalje osvojili su:

Amila Karaga

Elma Hodžić

Ermana Malovčić

Senad Krantić

Za najboljeg mlađeg kadeta Državnog prvenstva proglašen je Ključanin Muhamed Hadžić, dok su seniorke ključkog Taekwon – do klub  zauzele  treće mjesto u ukupnom plasmanu Državnog prvenstva!