Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
kovceg

Ležite dnevno šest sati u mrtvačkom kovčegu za 750 eura

Bizarni “posao snova” i bez muke zarađenih 750 evra mesečno ponudio je Poljacima jedan pogrebni zavod u Vroclavu – jedina dužnost je da se šest sati dnevno, pet dana u nedelji leži u izlogu u mrtvačkom kovčegu.

– Za posao nisu potrebne posebne veštine – dovoljno je da nepokretno ležite šest sati. Jedino što tražimo su elegantna odeća i hrabrost za pomalo neuobičajeno zaposlenje – stoji u oglasu koji se ove sedmice pojavio na lokalnom portalu u rubrici dopunsko zaposlenje, piše “Alo“.

Hrabrost i elegantna odeća potrebni su zato što se plaća za ležanje u kovčegu u izlogu pogrebnog preduzeća, prolaznicima pred očima, a poslodavac garantuje sve prema zakonu o radu: ugovor, šestočasovno radno vreme, slobodne vikende, a povrh toga i popust za sahranu u slučaju potrebe – ukoliko premine neko u porodici ležećeg službenika.
Reporteri poljskog lista “Gazeta viborča” pošli su tragom oglasa koji je ubrzo nestao iz ponude i obišli nekoliko pogrebnih preduzeća, ali nisu našli tog poslodavca koji traži službenika za spavanje u mrtvačkom kovčegu.

U četiri pogrebna preduzeća u samom centru Vroclava veruju da je oglas možda bio samo šala, iako bi plata odgovarala zahtevima, a takva reklama bi privukla sigurno publicitet i klijente.
Glavni problem je to što su izlozi većine pogrebnih preduzeća u centru Vroclava tako mali da u njih mrtvački kovčeg ne bi stao.

cafe.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.