Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
markovic

Marković ostaje na kormilu reprezentacije: Igrači su me “natjerali” da promjenim odluku!

Iako je planirao odlazak, selektor rukometne reprezentacije BiH, Dragan Marković, vodit će Zmajeve i u baražu za plasman na završni turnir Svjetskog prvenstva u Francuskoj 2017. godine.

“Ušao sam u svlačionicu s namjerom da igračima objelodanim svoju odluku o odlasku o čemu već duže razmišljam. Ali, prije nego što sam uspio izgovoriti i jednu riječ, ustao je kapiten Nikola Prce i rekao: „Šefe, igrači su me ovlastili da iznesem samo jedan uvjet da nastavimo igrati u reprezentaciji. A to je da nas ne napuštaš i da do kraja baraža ostanemo zajedno””, naveo je selektor.

Marković kaže da je malo falilo da ne zaplače. Stisnuo je zube i – promijenio je odluku!

Marković: Nisam mogao odbiti igrače!

“Zar sam mogao odbiti molbu igrača s kojima smo mi u stručnom štabu ovih dana prolazili sve i svašta, s kojima smo uspješno izgurali ove najteže kvalifikacije i s kojima smo zajednički trpjeli maćehinski odnos društva prema najboljoj domaćoj reprezentaciji? Naravno da nisam, i promijenio sam plan”, objasnio je Marković.

Mogao je, kaže, umjesto sinoć u Mejdanu, biti u Njemačkoj, u nekom klubu iz Bundes lige. Mogao je raditi sa Seadom Hasanefendićem, koji je jedan od nazaslužnijih ljudi iz svijeta rukometa za njegov trenerski uspon.

Katastrofalan rad Saveza

“Kada smo pregovarali o tome da preuzmem reprezentaciju Bosne i Hercegovine, ponuda iz Bundes lige bila je bolja i izvjesnija. Vagao sam, vodeći računa da imam dva sina koje želim podići i izvesti na pravi put. Jedan je u Francuskoj, drugi u Njemačkoj. Jedan trenira rukomet, drugi nogomet. Odlučio sam se za BiH i ljudima iz Saveza samo sam rekao: „Prihvatam, ali nemojte me …! Obećali su poštenu igru. Nisu je do kraja ispoštovali”, priča Marković.

Bilo je podmetanja, neumjesnih kritika, pritisaka da u reprezentaciju pozove “njihove igrače”… Na kraju, dogodilo se to s ugovorima.

Marković: Pješice ću dolaziti da treniram ove sjajne momke!

“Dva puta su mi produžavali ugovor. Jednom na četiri godine, drugi put na tri mjeseca. Nijedan nisu potpisali. Obećao sam raditi i bez novca i bez ugovora. Satisfakcija su mi bili ovi igrači i navijači diljem svijeta. I sada kažem, nevezano da li je ugovor istekao ili ne, pješice ću dolaziti iz Banje Luke i voditi ove sjajne momke. Zajedno ćemo dobiti još puno utakmica”, zaključio je popularni Marka, trener koji je Zmajeve prvi put na veliko takmičenje odveo 2015. godine u Kataru.

U junu se, u baražu, pruža prilika da drugi put uzastopno najbolje rukometaše BiH odvede na svjetsku smotru. Ovoga puta u Francusku, iduće godine.

bhrt.ba