Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
1

Mersad Draganović: Svaki dobrovoljni darivalac krvi je heroj – Crvena fešta

Poslije uspješno sprovedene akcije Crveni križ općine Ključ je organizovao druženje dobrovoljnih darivalaca krvi 23.06.2018.g. povodom DOBROVOLJNOG DARIVANJA KRVI (14. JUNI) I DANA OTVORENIH VRATA CRVENOG KRIŽA I TRANSFUZIJA (14-22. JUNI).

Predsjednik dobrovoljnih darivalaca krvi Mersad Draganović istako je „da se Crveni križ općine Ključ može pohvaliti odzivom sugrađana na akcije dobrovoljnog davanja krvi i značajan je broj naš onih koji smo višestruki darivaoci. Svaki trud, rad i uspjeh treba nagraditi i proslaviti . Ovo naše druženje nazvao bih „CRVENA FEŠTA“ dobrovoljnih darivalaca krvi , za koje zasigurno možemo reći da je svaki dobrovoljni darivalac krvi heroj.

Na ovaj način mi u Crvenom križu želimo se zahvaliti našim sugrađanima, našim herojima današnjice, jer mnogo je onih koji su do sada dali preko 35l krvi i to zaslužuje posebnu pažnju u programskim zadacim Crvenog križa općine Ključ“. Na održanom druženju višestruki darivaoci nagrađeni su priznajima i prigodnim poklonima. CK općine Ključ je uručio DVIJE ZLATNE PLAKETE; OMEROVIĆ SABITU I HERGIĆ HASANU ZA 100 DARIVANJA KRVI, KAO I SEDAM SREBRENIH PLAKETA ZA 50 I VIŠE DARIVANJA KRVI; ISLAMAGIĆ SENADU, ČAJIĆ ABDULAHU, DŽAFERAGIĆ SENADU, KRANTIĆ SAIFU, KRIVIĆ HAJRUDINU, ŠEHIĆ MUHAREMU I KARADŽIĆ REFIKU.

Na ovo druženje pozvani su i naši najaktivniji volonteri u 2017. Godini kojima su uručene ZAHVALNICE CRVENOG KRIŽA OPĆINE KLJUČ I PLAKETE CRVENOG KRIŽA FEDERACIJE BIH ZA UČEŠĆE NA SIMULACIJSKO-POKAZNOJ VJEŽBI, SLUŽBE ZAŠTITE I SPAŠAVANJA “ZBRINJAVANJE UNESREĆINIH NAKON ZEMLJOTRESA” U NAŠEM GRADU, GDJE JE DOMAĆIN BIO CK OPĆINE KLJUČ I CK USK-A. Priznanja i Plakete su dobili sljedeći volnoteri; JASMINKA FILIPOVIĆ, AMEL AJKIĆ, KEMAL DERVIŠEVIĆ, NEJRA KOLJIĆ, SANIDA ŠEHIĆ, AIDA ŠEHIĆ, MELISA PAJIĆ, AZRA ŠEHIĆ, AJLA GUTILIĆ, ADNA MURATAGIĆ, AMNA PEHADŽIĆ, TARIK ČAJIĆ I ARMIN LEPIRICA. CRVENI KRIŽ JE PODJELIO I MAJICE DOBROVOLJNIM DARIVAOCIMA KRVI, ONIM DARIVAOCIMA KOJI NISU BILI PRISUTNI NA PROŠLOM DRUŽENJU. Crveno križ općine Ključ zahvaljujemo se svim dobrovoljnim darivaocima krvi, volonterima i donatorima Crvenog križa općine Ključ.