Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Alem-Koljic

Mladi Ključanin u dresu Schalkea čeka poziv u reprezentaciju Bosne i Hercegovine

Bosna i Hercegovina  je oduvjek bila pravi rasadnik dobrih sportista. Najbolji bosanskohercegovački košarkaši, rukometaši, fudbaleri, posijani su širom svijeta i brane boje najvećih svjetskih klubova i reprezentacija. Pored onih poznatih široj javnosti, brojni su mladi  bosanski talenti pred kojima je svijetla sportska budućnost. Jedan od njih je i mladi fudbaler njemačkog velikana FC Schalke 04 za kojeg nastup Alem Koljić.  Rođen je  16. februara 1999. godine u gradiću Denbachu u Njemačkoj.

Ovaj perspektivni sportista porijeklom je iz Ključa, a svoju karijeru počeo je sa svega četiri godine u TuS Montabauru. Zatim nakon prvih fudbalskih koraka 2007. godine prelazi u JSG Niederelbert gdje nakon zapaženih igara prelazi u mnogo poznatiji TuS Koblenz gdje je proveo četiri godine i gdje ustvari počinje njegovo fudbalsko sazrijevanje. A da važi za jednog od najtalentovanijih mladih igrača pokazuje i interes Bayer Leverkusena. Nakon provedene dvije godine u akademiji Leverkusena stizale su razne poude za nastavak karijere, a  ona najprimamljivija je stigla od FC Schalkea 04 sa kojim potpisuje ugovor.  Još uvijek nije potpisao profesionalni ugovor, ali se ubrzo nadamo kada za to dođe vrijeme da će Alem svojim igrama i zalaganjem zaraditi svoj prvi profesionalni ugovor.

Koljić ,inače ljevak koji igra na poziciji lijevog beka sa nevjerovatnim osjećajem za igru , za loptu i prostorom oko sebe zadužio je broj 3 i brzo se snašao u novoj sredini, a jedan od glavnih direktora fudbalske akademije FC Schalke tvrdi da je velika budućnost pred ovim momkom i da bi FC Schalke mogao za nekoliko godina dobiti vrijedno pojačanje koje bi moglo nadmašiti našeg Kolašinca. U razgovoru sa njim dalo se uvidjeti da je vrlo skroman i kulturno odgojen momak ,te na pitanje kako da ocjeni svoje dosadašnje igre kazao nam je:“Može uvijek bolje iako je trener zadovoljan mojim igrama.“„ Ja sam zadovoljan svojom igrom kada pomognem klubu da ostvari pobjedu, tada vidim da mi se isplatio trud“, poručio je on.  „Želja mi je da postanem profesionalni fudbaler, da mogu da se dokažem među najboljim na svijetu“, ističe mladi ljiljan.

Otkrio nam je da ima nekoliko fudbalskih uzora kao što su Zinedin Zidan, Ronaldo, ali mu je na prvom mjestu Messi, najbolji igrač Barcelone. Mladi Koljić kaže da izdvaja Messija zato što je manjeg rasta kao i on, ali prije svega zbog njegove efikasnosti i brzine sa loptom. Alem Koljić je njemački državljanin i U15 reprezentativac Njemačke za koju je debitovao sa 14 godina.

U svom dosadašnjem razvoju imao je veliku podršku svoje porodice.“ Ovakvu podršku bi svako mogao poželjeti, jer već tri godine me vode na treninge, utakmice, turnire i svake sedmice pređu najmanje po 1000 kilometara kako bih mogao ostvariti svoje snove. Istakao bih i podršku mojih sunarodnjaka. Oni me svi podržavaju i jako žele da uspijem. To mi mnogo znači, jer kad su oni tu još veća mi je želja za igrom i pobjedom“, kaže ovaj mladi Ključanin.

Skoro svaki školski raspust iskoristi da bi posjetio Bosnu i Hercegovinu i Ključ. Kaže da mu je to najljepši odmor, jer može vidjeti svoju familiju. Međutim  i kada je u Ključu Alem ne zaboravlja na fudbal, a  tada trenira na stadionu NK „Ključ“. Otkriva nam da ima nekoliko poznatih klubova koji ga pomno prate i koji su zainteresovani za njega, međutim, za to se brine njegova porodica koja će siguran je on donijeti najbolju odluku.

Ostaje nada da će se naš mladi ljiljan nastaviti razvijati u vrhunskog igrača i da ćemo ga sa ponosom gledati u nekom od najboljih klubova liga petice, a on se nada kako će biti jedan od nosioca igre jedine nam reprezentacije Bosne i Hercegovine.  Alem Koljić ističe kako je spreman da nastupi u našoj reprezentaciji, u slučaju da ga kontaktiraju čelni ljudi Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. Ostaje nada će ova priča na kraju imati sretni epilog i da ga nećemo izgubiti.

izvor:nogolopta.com/

Komentariši