Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
11

Na Crljenima otvorena manifestacija “Dani otpora agresoru”

Danas je  u okviru manifestacije “Majski dani otpora”, Dani općine Ključ u naselju Crljeni  otpočela ova jako bitna manifestacija  za grad Ključ.

Sama manifestacija je počela učenjem Fatihe i odavanje počasti poginulim žartvama odbrambeno-oslobodilačkog rata na spomen obilježju  Šehidska česma gdje je položeno i cvijeće.

Prisutnima se obratio predstavnik MZ  Crljeni Jusuf Omerović, koji se prisjetio početka ratnih dešavanja koja su se odvijala na Crljenima.

Obratio se i općinski načelnik Nedžad Zukanović koji je istako važnost ovog datuma i samog mjesta Crljeni koji se na herojski način odbranio od dosta jačeg i moćnijeg agresora, te pozvao sve građane na solidarnost kada je u pitanju obilježavanje ovako značajnih datuma na području naše općine.

Obratili su se Predsjedavajući Općinskog vijeća Općine Ključ Adem Crnalić i zastupnik u Skupštini USK-a Jasmin Musić.

Poslije rata Crljeni su bili razrušeno selo koje je voljom,željom i patriotizmom mještana obnovljeno u jedno moderno selo sa riješenim skoro svim infrastrukturnim pitanjima,ali i dalje se osjete posljedice rata,jer ono što nedostaje je stanovništvo.