Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
lice_800255S1

Najugledniji stručnjaci tvrde da su ova dva lica pojam ljepote

Što se ljepote tiče, bolje od ovog ne ide. Barem ako pitate Britance koji su sudjelovali u novom istraživanju facijalnog mapiranja. Istraživači su zatražili od britanskih suučesnika da pomoću računala slože lice za koje oni smatraju da ima najatraktivnije osobine, piše Sky news .

Računalni program EFIT-V Photo Fit, koji inače policija koristi za stvaranje lica i izgleda traženih kriminalaca, uzeo je u obzir brojne faktore poput debljine usnica, duljine i širine nosa i kose.

Rezultate je potom procjenjivalo drugih 100 ispitanika koji su ocjenjivali privlačnost lica na fotografijama.

 Znanstvenici, na čelu sa svjetskim stručnjakom za facijalno mapiranje dr. Chrisom Solomonom, potom su sastavili rezultate u jedinstvenu mušku i žensku sliku.

– Dva mjeseca istraživanja donijela su zanimljive rezultate o tome što Britanci smatraju ključnim faktorima ljepote – pojasnio je dr. Solomon te nastavio – Istraživanje u Aziji ili Africi bi sigurno imalo potpuno drugačije rezultate.

Studija je otkrila i zanimljive razlike između muškog i ženskog poimanja ljepote.

– Za muško lice ljepote, žene su crtale mnogo feminiziranija lica nego muškarci. Htjele su nježniju liniju čeljusti, mršavije lice, punije usne i obrijanu bradu. Muškarci su s druge strane smatrali da su jake muške karakteristike ono što muškarca čini lijepim. Isto tako, za žensko lice, žene su seksi izgled ocjenjivale kao najljepši, i to više od muškaraca. Najbolje ocjene dobivale su slike na kojima su modeli imali punije usne, mršavije lice, veće oči i više jagodice – zaključio je dr. Solomon.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.