Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
55dd65a8-786c-4a1c-8e23-2f8c0a0a0a64-o-facebook-donate-facebook-718x446

NOVA OPCIJA: Donirajte vaše stvari putem Facebook-a!

Ako ste Facebook korisnik, doniranje vlastitih stvari sada je lakše nego ikad. Društvena mreža sada ima opciju “doniraj” za sve neprofitne organizacije da koriste na svojim Facebook stranicama, kao i oglase.

Prethodno, Facebook je uveo tu opciju 2013. godine, ali za odabrane neprofitne organizacije kao što je UNICEF, Crveni križ i DonorsChoose.org, prenosi N1.

Svaki dan ljudi koriste Facebook kako bi se podigla svijest javnosti i podrška da doniraju, te da i druge motiviraju da učine isto, kazao je glasnogovornik Facebooka za strane medije.

– Uvjerili smo se koliko dobra iz toga proizlazi, tako da smo uveli javni poziv za donacije putem linkove i stranica kako bismo to olakšali – kazao je on.

Dugme “doniraj” je pozitivan iskorak za neprofitne organizacije, koje upravo opstaju od dobrotvornih priloga. Ova opcija je dostupna korisnicima i ako su izvan društvenih mreža. To je napredak, za razliku od prethodne opcije koja je omogućavala korisnicima doniranje unutar društvene mreže Facebook, koja je zahtijevala informacije o plaćanju.

Nisu poznati razlozi zašto je Facebook napravio ovakvu promjenu, vjerovatno zbog toga što su mnogi korisnici bili oprezni i sumnjičavi prilikom davanja online informacija o njihovim kreditnim karticama ili Pay Pal računu.

U svakom slučaju, neprofitnim organizacijama neće biti problem da imaju lakši pristup milijardu i po novih potencijalnih donatora.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.