Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
djole

Novak Đoković: Izvinjavam se, pogrešno ste razumjeli

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković uputio je otvoreno pismo nakon bure koja se podigla njegovom izjavom da bi teniseri, možda, trebali zarađivati više od teniserki.

Đoković je istaknuo da je zbog adrenalina ili euforije poslije osvajanja rekordnog petog naslova u Indian Wellsu dao komentar koji najbolje ne oslikava njegovo stajalište.

“Kao to sigurno znate, veoma mi je stalo do toga da se profesionalni tenis dalje razvija i kad to kažem u glavi su mi interesi svih igrača. Zbog tenisa sam ovo što jesam danas i osjetio sam potrebu da iskažem svoj stav o poštenijoj i boljoj distribuciji nagradnog fonda među svim igračima – teniserkama i teniserima.

Zajedno se trebamo boriti za bolje uslove za sve igrače. Posljednje što sam imao na umu je da se moj stav pretvori u borbu spolova i priču o razlikama u nagradama, jer je moj stav da svi teniseri i teniserke trebaju biti ravnopravno nagrađeni za svoju igru i napore koje ulažu”, napisao je Đoković.

Dodao je da voli tenis, jer mu je dao mogućnost da pomognem drugima pred kojima je dug put do ostvarenja svojih snova.

“Ovo je ono što mislim na tu temu i izvinjavam se onima koji su me razumjeli na drugačiji način”, poručio je Đoković.

Cijelu priču prvi je pokrenuo direktor turnira u Indian Wellsu Raymond Moore izjavom da se teniserke “šlepaju” uz tenisere. Moore se dan kasnije povukao s mjesta direktora turnira.

klix.ba