Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
_DSC0049

Obilazak šehidskih mezarja u Ključu

Povodom obilježavanja „Dana otpora agresoru“ danas je u općini Ključ upriličen obilazak šehidskih mezarja izuzev šehidskog mezarja Velagići koje se obilazi u okviru stradanja Bošnjaka u ovom naselju. Općinske delegacije, predstavnici boračkih udruženja, vijećnici u Općinskom vijeću Ključ, predstavnici političkih stranaka, učenici te građani Ključa posjetili su šehidska mezarja kako bi  učenjem fatihe odali dužnu počast šehidima i poginulim borcima Armije Bosne i Hercegovine.

Posjete mezarjima su organizirane prema sljedećem raspored 10:00 h -Donja Sanica i Kamičak,Prhovo 10:30- Sanica, Krasulje i Humići i 11:00- Biljani i Ključ. Nakon obilaska šehidskih mezarja upriličeno je polaganje cvijeća na Spomen obilježju na Trgu Alije Izetbegovića te obilazak spomen sobe u Domu kulture.

U sklopu ove manifestacije  danas će se u programu Radio Ključa sa početkom u 14.00 sati održati  specijalna emisija o danima otpora agresora u Ključu, a u svim školama na području Ključa jutros je prvi čas održan čas  historije na temu otpora agresoru 92-95 godine.