Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
M

ODRŽANA KOMEMORACIJA I KLANJANA DŽENAZA AKIFU KRANTIĆ

Komemorativna sjednica  Akifu Krantić održana je danas u 11:00 h u Sali Općinskog vijeća. O životu i djelovanju  rahmetli Akifa Krantić govorili su članovi planinarskog društva, te predsjednik Udruženja logoraša općine Ključ. Suze, jecaji, tuga i žal obilježili su ovu komemoraciju.

Akif je bio zatočen u logoru Manjača, čitav rat proveo je kao borac Armije R BiH, demobilisani borac i ratni vojni invalid.

Prenosimo vam u cijelosti oproštajno pismo članova Udruženja ljubitelja prirode Eko- Sport Ključ

POŠTOVANA FAMILIJO KRANTIĆ, DRAGE KOLEGE, PRIJATELJI, POZNANICI NAŠEG DRUGA AKIFA!

NAŠ DRUG, KOLEGA I PRIJATELJ, AKIF KRANTIC, OSTAVIO NAS JE ZAUVIJEK. NA SEBI SVOJSTVEN NAČIN, TIHO, SAMOZATAJNO, NA SVOJ NAČIN BLIZU, ALI I TAKO ODVOJENI. OSTAVIO JE TAKOĐER NAM I GENERACIJAMA IZA NAS MNOGO TOGA.

KOLIKO GOD OVAJ TRENUTAK BIO TUŽAN, PRISJETIMO SE NA ČAS ŠTA SMO OD NAŠEG AKIFA DOBILI, BILO KAO OCA, SUPRUGA, KOMŠIJE, PRIJATELJA, DRUGA ILI POZNANIKA, PRISJETIMO SE NJEGOVOG JEDINSTVENOG NAČINA ŽIVOTA ČIJI SMO I MI DIO BILI.  ŽIVOTA KOJEG NISU OBILJEŽILI RAZVIKANI PROJEKTI NITI NOVINSKI NASLOVI, NEGO ŽIVOTA KOJEG SU KRASILE SKROMNOST I POŽRTVOVANOST PREMA SVOJOJ FAMILIJI, PRIJATELJIMA, KOLEGAMA…

VOLIO JE ŽIVOT ALI NIJE GA ŽIVIO OPTEREĆEN SVOJOM BOLEŠĆU NI PROŠLOŠĆU.

PROŠAO JE LOGOR MANJAČA, ČITAV RAT PROVEO KAO BORAC ARMIJE BIH, PA DEMOBILISANI BORAC I RATNI VOJNI INVALID.

BIO JE I OSTAT ĆE NEZAMJENLJIV  I JEDINSTVEN ČLAN NAŠEG UDRUŽENJA EKO-SPORT KLJUČ, NAŠ VRIJEDNI SEKRETAR, PLANINAR, ISTINSKI LJUBITELJ PRIRODE.

AKTIVNO SE UKLJUČIVAO SVIM AKCIJAMA I POHODIMA KOJE JE UDRUŽENJE ORGANIZOVALO, DAO VELIKI DOPRINOS U STVARANJU I RAZVIJANJU DRUŠTVA.

SVE AKTIVNOSTI UNUTAR DRUŠTVA IŠLE SU PREKO NAŠEG AKIFA. AKO NEMA NIKOGA DA NAPIŠE OBAVIJEST, ON JE, AKO NEMA NIKO DA OTVORI PLANINARSKI DOM I NALOŽI VATRU U NJEMU, ON JE PRVI I UVIJEK RASPOLOŽEN DOČEKA DRUGE ČLANOVE. ŠALA NA NJEGOV ILI TUĐI RAČUN, BILO JE NEBITNO, PRIHVATIO BI SVAKU KRITIKU I POHVALU, BEZ LJUTNJE.

SVAKO, UVIJEK I BEZ OKLIJEVANJA MOGAO JE ZATRAŽITI I DOBITI POTPORU, SAVJET I SUGESTIJU OD OVOG SKROMNOG ČOVJEKA.

AKIF JE ŽIVIO U DRŽAVI U KOJOJ JE POLA SVOG ŽIVOTNOG VIJEKA, SKORO SVAKI DAN, MAKAR JEDNOM, DOLAZIO U PRILIKU DA MORA DATI NAJBOLJE OD SEBE DA BI OSTAO PRISTOJNO LJUDSKO BIĆE.

STOGA, PRONAĐIMO INSPIRACIJU U SITNICAMA KOJE NAM JE NAŠ AKIF OSTAVIO, A KOJE OGLEDAJU SVU LJEPOTU NJEGOVE DUŠE I ISPRAVNOSTI NJEGOVOG POSTOJANJA.

BUDIMO PONOSNI ŠTO SMO GA POZNAVALI!

PRIJATELJU NAŠ, NEKA TI JE RAHMET I VJEČNO HVALA, DA TE DRAGI ALLAH NAGRADI NAJLJEPŠIM DŽENNETOM.

AMIN

1

2

3

4

5

6

7

9