Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
013

OPĆINA KLJUČ PRVA NA KANTONU APLICIRA ZA DOBIVANJE NEPOVRATNIH SREDSTAVA OD MEĐUNARODNE ORGANIZACIJE “CMSR” ZA SANACIJU DEPONIJE I IZGRADNJU SORTIRNICE NA PEĆIMA

Na poziv načelnika Nedžada Zukanović u srijedu 20. septembra upriličen je prijem predstavnika Međunarodne organizacije CMSR “Centar za  međunarodnu suradnju i razvoj “iz Slovenije.Iskazali su želju za ulaganjem u projekte vezane za zaštitu okoliša.Općina je aplicirala u organizaciju CMSR za projekat sanacija deponije i izgradnja sortirnice na deponiji.

Slovenci su prepoznali i odabrali Općinu Ključ koja ima urađenu projektnu dokumentaciju za ovaj projekat.CMSR radi u saradnju sa dvije firme iz Federacije ,a to su firma Hidroinžinjering čiji je direktor Boris Savnik i firma Enova sa direktorom Mahirom Hadžiabdić.CMSR žele da ulože 40% svojih sredstava u ove projekte,a 60% sredstava obezbjedit će Općina,Federalno i Kantonalno ministarstvo.Implementacija ovog projekta će trajati više godina,a sredstva koja treba da obezbjedi općina će putem aplikacije tražiti od različitih fondova koji se bave zaštitom okoliša.Projekat će biti podržan od strane državnih institucija i resornih ministarstava zato što je rađen prema federalnoj strategiji zaštite okoliša i prema svim zakonskim propisima i smjernicama integralnog upravljanja otpadom.Na sastanku su prisustvovali pomoćnici načelnika,predstavnici JKP “RAD” d.o.o. Ključ v.d. direktor Šaban Koljić zajedno sa svojim pomoćnikom Sabihom  Čajić.

 

043 024 022 020 018 017 015 014