Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
os

Oružane snage BiH kreću u prijem 350 mladih vojnika

Ministarstvo odbrane BiH danas će objaviti Javni oglas za prijem vojnika u profesionalnu vojnu službu u Oružane snage BiH. Radi se o XVIII klasi mladih vojnika, a planiran je prijem 350 mladih vojnika.

Proces odabira će se izvršiti na objektivan i transparentan način, na osnovu potencijala i uspjeha koji kandidati koji pokažu na testiranjima, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

Prema dosadašnjim iskustvima, pokazalo se da su mladi vojnici Oružanih snaga BiH među najsposobnijim i najbolje obučenim u regionu, te se i od ove klase budućih vojnika očekuje da budu sposobni da se iznesu s brojnim izazovima i da svoje vještine iskoriste u zaštiti i podršci svim narodima i građanima u BiH, navodi se u saopćenju.

Istovremeno, služba u Oružanim snagama BiH, donosi i mogućnosti napredovanja, na osnovu vlastitih zasluga i rezultata koji se ostvare u toku službe.

Ministarstvo odbrane BiH poziva zainteresovane kandidate, koji ispunjavaju opće i posebne uslove oglasa, da se prijave na Javni oglas za prijem vojnika u profesionalnu vojnu službu u Oružane snage BiH, koji će biti objavljen na službenoj internet stranici Ministarstva odbrane BiH.

klix.ba