Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
OŠ

OSNOVNA ŠKOLA “KLJUČ” U KLJUČU SPREMNA ZA POČETAK NOVE ŠKOLSKE GODINE

Nova školska 2018/ 2019 godina u odgojno obrazovnim ustanovama na području Unsko- sanskog kantona počinje u ponedjeljak 03.septembra.

Osnovna škola “ Ključ” obuhvata centralnu školu u Ključu i područnu školu u Humićima.  U razgovoru sa direktorom OŠ “Ključ” Fuadom Konjević dobili smo informaciju da je u centralnu školu upisano 54 prvačića, dok su u područnu školu u Humićima upisana 3 prvačića.

OŠ “Ključ” ove godine ima ukupno 20 odjeljenja  od toga 12 odjeljenja razredne nastave i 8 odjeljenja predmetne nastave.

Prošlu školsku godinu uključujući svako odjeljenje  je završilo 424 učenika, a broj upisanih učenika ove godine se kreće oko 416.

Ministarstvo nauke,obrazovanja,sporta i kulture Usk-a je obezbijedilo besplatne udžbenike za sve  učenike prvih,drugih I trećih razreda i za učenike petih razreda za socijalno ugroženu djecu, a udžbenici iz prošle školske godine se mogu koristiti i u 2018/ 2019 godini.

Uprava OŠ “Ključ”  poziva sve učenike ove škole da dođu u petak 31.augusta 2018. godine  u 08:00 sati po rasporede časova.Ovom prilikom direktor škole Fuad Konjević želi svim roditeljima i učenicima sretnu i uspješnu novu školsku godinu.