Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
g

Pokažimo humanost u mubarek danima, pomozimo porodici Musić iz Ključa

Samir i njegova supruga, oboje nezaposleni, bez zdravstvenog osiguranja i minimalnim primanjem koje iznosi 100 KM, a kojih dobiju samo 3 puta GODIŠNJE, kažu da više ne vide nikakav izlaz i rješenje.

Samir je dugi niz godina radio u jednoj pekari u Sanici, selu koje je od Velagića udaljeno čak 12 km, a kako kaže, za prijevoz se snalazio svakako.

Dugih, predugih 12 km čekali su ga svaki dan, no, njemu to nije predstavljalo problem. Bio je zadovoljan jer je radio, pa kako kaže, imao se čemu i nadati. Nažalost, Samir je prije nekoliko godina, zbog narušenog zdravstvenog stanja, prestao raditi.

Zbog oštećenja kičme ne smije više da obavlja teže fizičke poslove, ali kako kaže, zbog još teže životne situacije u kojoj se nelazi, ne može da sjedi i čeka nešto što zasigurno neće doći.

Odlučio je da se počne baviti poljoprivredom. Od novca kojeg je uspio, ni sam ne zna kako uštedjeti, napravio je malu štalu i kupio nekoliko koza kako bi imao od čega da prehrani porodicu, ali to nažalost nije dovoljno.

“Izdataka je mnogo. Djeca idu u školu. Raif je 8. razred, a Samira 4. Nastojim da im koliko toliko pružim osnovne stvari. Najgore mi je što nemamo dovoljno hrane i sredstava za higijenu.To nam uvijek nedostaje.”

Pomalo je kaže i razočaran u ljude jer se većina komšija prema njima ponaša kao da su potpuno nevidljivi, a to im teško pada, pogotovo djeci. Rijetki su oni koji suosjećaju s njima i pomognu kad mogu.

Utočište od očaja su mu djeca i vjera.

“Ne pušim i ne pijem.Redovno obavljamo namaz.To nam je utočište.”

Samir i njegova supruga trenutno prodaju kozje mlijeko i sir, ali im nažalost prodaja baš i ne ide. Mjesto gdje žive slabo je naseljeno, većina mještana se bavi poljoprivredom, a obzirom da je udaljen od grada, o njegovom radu i proizvodima rijetki znaju.

“Uskoro počinje i kosidba. To mi isto predstavlja veliki problem. Ovdje mi niko neće bez novca da odveze sijeno koje sam sebi pokosim, a ja imam samo tačke, ali opet se nadam da ima dobrih ljudi i da će mi neko ipak pomoći, kazao je u razgovoru za naš portal ovaj vrijedni mještanin.

U ovim teškim vremenima Samir i njegova supruga trude se da svojim radom koliko toliko doprinosu sebi i svojoj dječici.

“Što god mogu radim, ništa mi nije teško.Koljem i akike i kurbane”, naveo je.

Ovom prilikom apelujemo na sve dobre ljude koji mogu i žele, da u ovim mubarek danima pomognu porodici Musić. Svaki vid pomoći dobro im je došao.

Za više informacija, porodicu Musić možete kontaktirati na broj telefona: 0603446800