Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
nocni-vukovi-vladimir-putin-696x456

Putinovi “Noćni vukovi” stižu u BiH

Najveća bajkerska grupa iz Rusije “Noćni vukovi”, koja je između ostalog poznata i po prijateljstvu sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom počinje svoju turneju pod nazivom “Slavenski svijet 2016”, u sklopu koje će posjetiti i Bosnu i Hercegovinu.

U maršu koji zovu i “jačanje dijaloga između slavenskih naroda” obilaze 12 zemalja, među kojima i Srbiju, Makedoniju, Crnu Goru i Bugarsku, piše Slobodna Bosna.

“Želimo povezati pravoslavne zemlje slavenskog svijeta. Na Balkanu imamo Srbiju, Bugarsku, Crnu Goru, i mislim da se tamo možemo osjećati kao kod kuće“, rekao je Evgeni Strogov, generalni šef ruske moto turističke organizacije za bugarski nacionalni radio Strogov.

“Noćne vukove” predvodi Aleksander Zaldonstanov, koji ima nadimak “The Surgeon”, odnosno “Hirurg”, a bajkerska grupa postoji od 1980. godine, kada je osnovan kao klub ljubitelja motocikala i rokenrola.

Njihove posjete Bugarskoj uvijek donose podijeljena mišljenja, budući da ih jedna strana javnosti podržava, dok druga smatra da su oni tu samo da bi provocirali.

Neće im biti prvi put da idu u Crnu Goru, budući da su već jednom došli u manastir Ostrog – gdje im je društvo pravio režiser Emir Kusturica. U oktobru 2014. godine bajkeri su posjetili Crnu Goru na turneji pod nazivom “Ruski Balkan”, a njihova posjeta je i promovisana na sajtu Ambasade Rusije u Podgorici.

Tamo imaju i svoj ogranak, koji operiše pod motom “Moli se Bogu i drži te se Rusije”.