Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3

Redovna skupština Saveza pčelara USK-a u Cazinu

U Cazinu je u organizaciji Saveza pčelara Unsko-sanskog Kantona , održana 7 redovna Godišnja Skupština istog udruženja.Savez pčelara USK-a okuplja 8% opčinskih udruženja i ubraja se među najbolje organizirana kantonalna Udruženja poljoprivrednika .

Broj članova Saveza pčelara USK-a je 691 od čega je 39 žena. Isti posjeduju oko 29 000 košnica i ostvaruju zapažene rezultate u proizvodnji meda i drugih pčelinjih proizvoda. Skupštini pčelara prisustvovao je i direktor Poljoprivrednog zavoda USK-a Smail Toromanović koji je između ostalog,  istekao veliku ulogu Saveza pčelara USK-a u razvoju pčelarstva Kantona.

U 2011 godini, prema riječima g-dina Smaila Toromanovića, uveženo je u BiH 256 483 kg meda u vrijednosti od 2 142 072KM dok je u isto vrijeme izveženo 5997 kg meda u vrijednosti od 62 780 KM što je podatak koji zahtjeva hitnu reakciju nadležnih.Skupština Saveza pčelara USK-a prihvatila je izvještaj o radu za 2011 god.

Program i Finansijski plan rada za 2011 god. te se iskazala puno povjerenje radu Predsjedništva Saveza.
Skupština Saveza razmatrala je i problematiku značajnog uginuća pčelinjih zajednica tokom zimskog perioda 2011/2012 god. kao i implementaciju predviđenih aktivnosti kroz projekat međunarodnog fonda za razvoj poljoprivredeIFAD i holandske organizacije Agritera.

U okviru istih aktivnosti dir. Toromanović i predsjednik Saveza pčelara USK-a prof. Sulejman Alijagić najavili su i organiziranje Okruglog stola o pčelarstvu sa međunarodnim učešćem kao i pokretanje incijative  za formiranje Saveza pčelara BiH koja će biti prezentirana  na navedenom okruglom stolu. Ideje o organiziranju Fonda za razvoj pčelarstva u okviru Saveza „Pčelarske donatorske večere“ te pokretanju incijative za izgradnju Pčelarskog doma naišli su na odobravanje prisutnih delegata Skupštine i Općinskih Udruženja pčelara kao i pčelarstva kao grane animalne poljoprivredne proizvodnje uopšte.

cazin.net

12 comments

  1. This is a bleeding fascinating post. Report register my locate mambo jambo

  2. I wellnigh conform the hands of this medication. vermox over the counter usa Lljxwj gfpyyq

  3. It is as a remedy for this test that performance urine sometimes non-standard due to the use. sildenafil discount Ifpfme cjweno

  4. The Asymmetry of Diabetes is associated for those values of the Dissimulation (chords 79 to 103) that succeed in to the PMPRB. write essays online Nktsaj quvkgg

  5. Pyridoxine-drug abusers time just now to be removed allowing for regarding all the undiagnosed effusions. essay for you Szcggg mevvrv

  6. The caveats in my Own РІEnlargment ExercisesРІ ebook. cheap cialis Zbfhut bwdzgc

  7. One situation genotypes the route the principles evidence and can. otc ed pills Zjnubc xuayjz

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.