Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
prva turnir

Sinoć otvoren 17. memorijalni turnir „Izet Avdić“ u Ključu

Odigravanjem prvih utakmica u kategoriji seniora  na malonogometnom igralištu u Ključu sinoć je otvoren  17 po redu memorijalni turnir „Izet Avdić“. Turnir je u prisustvu velikog broja građana i ljubitelja nogometa, a turnir je otvorio Jasmin Musić,  ispred Vlade USK-a i Kantonalnog  ministartsva za pitanja boraca i RVI  koje je i generalni pokrovitelj ovog takmičenja. Pored resornog ministarstva turnir pomaže i Općina Ključ kao i velik broj ključkih privrednika.

Ove godine na jednom od najmasovnijih turnira u regionu ućešće će uzeti 45 ekipa iz okruženja razvrstanih u 4 kategorije, dvije za djecu i omladinu te kategoriju seniora i veterana. Za pobjednike su kao i uvijek obezbjeđene novčane nagrade, pehari  i medalje.

Sinoć su na turniru odigrane 3 utakmice, a turnir je otvorio prošlogodišnji pobjednik ekipa DOO Schema. Prema riječima organizatora u narednim danima utakmice će se odigravati svaku noć u vecernjim satima.

Inače Savez za sport i rekreaciju invalida općine Ključ ovaj turnir organizuje u čast i sjećanje na rahmetli Izeta Avdića, člana malonogometne ekipe Saveza za sport i rekreaciju invalida Ključ koji je preminuo 2001. godine uslijed pogoršanja stanja rana zadobivenih u proteklom ratu i prvu utakmicu turnira, tradicionalno, udarcem s centra započinje njegova kćerka Lejla.

turnir treća