Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
q

U OŠ Velagići počinje sa radom Centar za predškolsko obrazovanje

JU OŠ”Velagići” obuhvata centralnu školu u Velagićima i tri područne škole u Krasuljama, Balijevićima i Kamičku.
U školskoj 2018/ 2019 godini broj prvačića upisanih u ovu školu je 20 učenika: centralna škola u Velagićima 6 učenika, područne škole: Krasulje 7 učenika, Balijevići 1 učenik, Kamičak 6 učenika. Broj upisanih prvačića raspoređeni su u četiri kombinirana odjeljenja prema Pedagoškim standardima USK-a. Škola broji 12 odjeljenja, od toga je 5 čistih odjeljenja i 7 kombiniranih odjeljenja. Od 7 kombiniranih odjeljenja 5 kombiniranih odjeljenja su od dva razreda, a dva kombinirana odjeljenja su od tri razreda i takva odjeljenja se nalaze u područnim školama Kamičak i Balijevići.
Broj upisanih učenika u ovoj školskoj godini je 190 učenika, dok je prošlu školsku godinu završilo 210 učenika.Ove školske godine  škola je imala jedan IX razred od 26 učenika.

U ovoj školskoj godini u OŠ Velagići  počinje sa radom Centar za predškolsko obrazovanje, gdje će biti upisana djeca sa područja općina Ključ i Bosanski Petrovac. U toku septembra će se opremati prostorija u školi sa svom opremom i biće sprovedena obuka za dva radnika razredne nastave. Projekat je u sklopu obaveznog predškolskog obrazovanja za djecu pred polazak u školu i u prvoj godini implementacije biće obuhvaćeno 250 djece sa područja USK-a, a već u školskoj 2019/2020 godini biće uključeno 500 djece. Projekat finansiran od strane Save the Children u BiH i Ministarstva obrazovanja,nauke, kulture i sporta USK-a.

“Prvi školski dan za učenike naše škole je ponedjeljak 3. septembra. Svim učenicima i roditeljima želim uspješnu i sretnu novu školsku godinu” .

Direktor škole: Čazim Zec