Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
RADIO KLJUC1

U srijedu konstituirajuća sjednica Skupštine USK-a, Ključ sa 3 poslanika u Skupštini

Nakon što su Uvjerenja o dodjeli mandata zastupnicima koji su osvojili mandat u Skupštini USK-a stigla u kabinet predsjedavajućeg Rasima Pajića dogovoreno je da se konstituirajuća sjednica održi u srijedu, 21. novembra u deset sati. Jednoglasno je dogovoren i dnevni red. Sjednica će, kaže predsjedavajući Pajić biti održana u dva dijela, jer se za određene tačke dnevnog reda nisu stekli uvjeti koji su u nadležnosti Centralne izborne komisije BiH, kao što je Izbor delegata u Domu naroda Parlamenta F BiH. Sačekaće se i sa izborom određenih radnih tijela Skupštine.U novom sazivu Skupštine USK, SDA će imati devet zastupnika, A-SDA POMAK ZAJEDNO 8, SDP 4, LABURISTI 3, SBB 2 MANDATA, DF, također 2, dok će po jednog zastupnika imati NAŠA STRANKA I NEZAVISNI BLOK.

U novom sazivu Skupštine USK-a naredne 4 godine sjediti će po prvi put i 3 Ključana. Tako će iz redova SDA u Skupštini Unsko-sanskog kantona Ključ predstavljati Jasmin Musić, iz SDP-a Mersad Draganović i ispred A-SDA Dijana Ćemal.

jasko

Nakon izbornih rezultata Musić je poručio :“Za nivo Skupštine kantona, OO SDA KLJUČ ostvarila je najbolji rezultat u kantonu, a drugi u državi, odmah iza Olova. Rezultat je to poštenog odnosa prema građanima i kontinuiranog rada. Nadam se da će biti snage da tako nastavimo.Na osnovu prebrojanih preko 95 % glasova, osvojio sam mandat u Skupštini USK sa preko 4000 glasova. Ponosan sam na ubjedljivu pobjedu SDA u cijeloj zemlji i na izbor Šefika Džaferovića u Predsjedništvo BiH“.

merso

Naredne 4 godine naša grad u Skupštini USK-a predstavljati će i Mersad Draganović koji se zahvalio svima na ukazanom povjerenju te istakao: Nadam se da ću i dalje biti Vaš glas i u skupštini kantona i da ću dostojanstveno predstavljati svoj grad. Obećavam Vam da ću svaki svoj atom snage uložiti za poboljšanje kako u našoj Općini tako i na kantonu“.

dijana

Prva žena iz Ključa koja će obnašati funkciju skupštinske zastupnica je Dijana Ćemal. Za Dijanu Ćemal potpuno i ravnopravno učešće žena u politici, na svim mjestima i svim nivoima odlučivanja, ključni je preduslov za ostvarivanje demokratije, vladavine prava, te rodne i socijalne pravde. Ostvarivanje i zaštita ženskih političkih prava regulisano je nizom međunarodnopravnih dokumenata, kojima su ustanovljeni međunarodnopravni standardi u ovoj oblasti. Uprkos tome, žene su nesrazmjerno malo zastupljene, smatra ona.

S obzirom da je Općina Ključ jedna od manjih općina u našem kantonu 3 zastupnička mjesta u novoj Skupštini su od velikog značaja za ovu lokalnu zajednicu. U naredne 4 godine zahvaljujući Ključanima koji su izabrani građani očekuju da se za naša grad više čuje i zna u USK-a.