Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
mmm

UČENICI MSŠ KLJUČ UČESTVUJU U PROJEKTU ” JA GRAĐANIN”

U projektu “Ja građanin” učestvuju učenici 3.razreda MSŠ KLJUČ. Cilj im je izgraditi biciklističku stazu na lokaciji Velagići-Borik, kao što znamo izvrsna destinacija bogata onim najvažnijim, a to jeste priroda.Žele aktivnosti u našem gradu kao sto je biciklizam, žele biciklističku stazu jer im nije poznata ni jedna na ovom području koja je aktivna. Okrenimo svoje vidike ka sportu i prirodi koja ja danas u sjeni svih lako dostupnih, ali i ne tako dobrih stvari za  mlađu populaciju. Provesti dan u prirodi uz sportske aktivnosti je nesto strano u današnjici, promjenimo to zajedničkim snagama. Zdravlje znači Sport i zato je njihov moto “Biciklo vozi – Zdravlju pomozi”.

Za sve informacije, prijedloge i naravno podršku u svakom smislu,  možete im se javiti na mail adresu biciklovozizdravljupomozi@gmail.com

Drugo odjeljenje radi na istom projektu sa drugom zamisli.

Učenici  trećeg razreda Gimnazije u Ključu te kao mlade i ambiciozne osobe odlučili su uljepšati jedan dio našeg grada. Time bi također promovisali sportsku aktivnost među građanima i animirali  vlast na suradnju.
Kako nam je svima jako poznata latinska izreka : “Mens sana in corpore sano”, što bi na bosanskom jeziku značilo: “U zdravom tijelu-zdrav duh!”, na inicijativu projekta “Građanin” odabrali su izgradnju teretane na otvorenom poznatiju pod nazivom “Street workout park”.
Ukoliko ste zainteresovani za suradnju s ciljem realizacije njihovog projekta, možete ih  kontaktirati putem e-mail-a : streetworkoutparkkljuc@gmail.com