Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
site

Vjerovali ili ne: Sajt za iznajmljivanje prijatelja

siteUsamljenosti je došao kraj – prijatelje možete i da iznajmite, i to online. Možda djeluje kao potez očajnika, ali sajt za iznajmljivanje prijatelja ima pola miliona korisnika!

Iznajmljivanje prijatelja praksa je koja se prvo pojavila u Americi, da bi zatim postala popularna i u Velikoj Britaniji.

Po cijeni od 24.95 dolara mjesečno (oko 18 eura), korisnici sajta rentafrined.com imaju hiljade potencijalnih prijatelja “na dohvat ruke”.

Kako to funkcioniše?

Oni koji žele da stave svoje “prijateljstvo” korisnicima na raspolaganje, naprave svoj profil, a druženje naplaćaju između šest i 38 eura.

Uputstva na web sajtu upozoravaju da za vrijeme druženja nije dozvoljen nikakav fizički kontakt.

Vjerovali ili ne, korisnika ima oko pola miliona, a dolaze iz gotovo svake zemlje na svijetu!

Platonsko prijateljstvo nevjerovatno je popularno u Brazilu, Kanadi, Americi, a najveći broj korsnika su mladi iz velikih gradova.

Oni koji žele da iznajme prijatelja, biraju ga tako što pretraže profil neke osobe, na kojima mogu vidjeti i fotografije i osnovne informacije. Zatim sa potencijalnim prijateljem stupaju u kontakt slanjem poruke. Naravno, na odabranom “prijatelju” je odluka da li želi da iznajmi svoje prijateljstvo.

Osnivači sajta kažu da ljudi traže društvo iz različitih razloga: da idu u shopping, na izlet, obilazak nekog mjesta ili da od iznajmljenog prijatelja potraže ljubavni ili neki drugi savjet.

24si

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.