Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
ls

Znatiželjna ste osoba? Ne brinite ako drugima idete na živce, evo zašto je to dobro

Znatiželjne osobe su u globalu pozitivnije prirode i optmistično gledaju na svijet oko sebe te su manje podložnije depresiji.

Biti znatiželjan je zdravo. I dok možete drugima ići na živce sa svojim pitanjima i stalnoj potrazi za odgovorima, bitnije je što vaša znatiželja čini vama samima. 

Kako za djecu tako i za odrasle znatiželja je vrlo korisna i povezana je s psihološkim, emocionalnim, društvenim, pa čak i zdravstvenim dobrobitima. Pročitajte kako možete “profitirati”.

Pomaže nam u preživljavanju

Znatiželja nam pomaže preživjeti. Poriv za istraživanjem i otkrivanjem novih stvari pomaže nam da ostanemo svjesni promjena u našoj okolini. Kada doznajemo nove stvari i otkrivamo nešto novo u našem se organizmu otpušta dopamin, hormon sreće zbog čega se i odlično osjećamo.

Znatiželjnici su sretniji

Osobe koje su znatiželjne su, zbog spomenutog dopamina, i sretnije osobe. U globalu su pozitivnije prirode i optmistično gledaju na svijet oko sebe te su manje podložnije depresiji.

Znatiželja potiče uspjeh

Studije otkrivaju kako znatiželja stvara užitak, a time i do većih uspjeha u školi, na poslu…Znatiželja potiče na veću predanost radu i fokusiranost što ima za posljedicu i bolje rezultate u različitim područjima rada i učenja.

Učvršćuje odnose

Jedno istraživanje uključilo je sudionike koji semeđusobno ne poznaju i postavili su ih u parove jedan nasuprot drugome. Rezultati su pokazali da su osobe koje su pokazale istinsku zaistresiranost i znatiželju kroz ispitavanje partnera naszuprot kojeg stoje, drugoj strani bile znatno zanimljivije i privlačnije.

cafe.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.